Još nema komentara

Navijamo zajedno u medijima

Najnoviji projekt udruge Ponos domovine pod nazivom Navijamo zajedno pobuđuje veliki interes medija pa je tako i ovogodišnje natjecanje koje započinje 06. travnja zabilježeno u Slobodnoj Dalmaciji!

“Ljubav prema voljenom klubu je jedno, a neredi, nasilje, netolerancija i nerijetko potpuno iracionalni izljevi netrpeljivosti između suprotstavljenih navijačkih nogometnih skupina, barem bi trebali biti, nešto posve drugo.
Sukobi navijača krupan su zalogaj za represivne aparate diljem svijeta, u Hrvatskoj su oni prerasli u zamršene obračune koji nadilaze puki antagonizam između sljedbenika voljenih klubova. Svi znamo da je ta priča puno dublja, ali isto tako i da sukobi naročito plamte između pripadnika najvećih navijačkih skupina, Torcide i BBB-a, a time, možemo reći bez uvijanja, juga i sjevera Lijepe naše.
Da nepotrebnim tenzijama koje vode u još dublje nasilje treba stati na kraj i edukacijom mladih školske dobi te praktičnim primjerom – bila je misao vodilja udruzi “Ponos domovine Osijek”, sestrinskoj udruzi dugi niz godina aktivne udruge “Ponos domovine” koja organizira više natjecanja djece školske dobi u poznavanju hrvatske kulture i povijesti” …

Pročitaj cijeli članak na stranici Slobodne Dalmacije:
http://www.slobodnadalmacija.hr/novosti/hrvatska/clanak/id/473393/projekt-navijajmo-zajedno-okuplja-mlade-fanove-hajduka-i-dinama-s-purgerima-nam-je-bilo-lipo

 

Postavite komentar