2

DVA TJEDNA DO POČETKA NATJECANJA PONOS DOMOVINE

Obzirom da se približava početak ovogodišnjeg natjecanja Ponos domovine pripremili smo vam i ove godine dodatne upute za rješavanje Eliminacijskog testa. Molimo vas da obratite pozornost na promjene u odnosu na dosadašnja pravila, a koje se odnose na rješavanje testova u 6 različitih, regionalno podijeljenih grupa.

UPUTE ZA RJEŠAVANJE ELIMINACIJSKOG TESTA PD’18

Eliminacijski testovi vidljivi su na web stranici Ponos domovine pod poveznicom Vrelo znanja i dostupni će biti za rješavanje u četvrtak, 01. ožujka u naznačeno vrijeme. Novost je ove godine što učenici ne rješavaju jedan test istovremeno već su regionalno podijeljeni u 6 grupa. Razlog je u tehničkim ograničenjima CARNetovih resursa i nemogućnosti pružanja podrške toliko velikom broju učenika koji su prošlih godina istovremeno rješavali test. Stoga vas molimo da o tome vodite računa jer ukoliko rješite test iz pogrešne grupe rezultat nećemo uvažiti. Stoga uz upis AAI@Edu identiteta u 12.00 sati test rješavaju učenici iz Bosne i Hercegovine i tako redom svakih 20 minuta dostupan će biti test za drugu grupu.

Učenici iz Bosne i Hercegovine nemaju AAI identitet pa ukoliko žele rješavati test trebaju nam dostaviti OIB ili MB kako bi im otvorili privremene identitete.

Test se sastoji od 40 pitanja, a rješavanje je vremenski ograničeno 15 minuta.
Točan odgovor na svako pitanje donosi 2 boda pa je ukupno moguće dobiti 80 bodova. Netočni odgovori ne donose negativne bodove.

Nakon što se odgovori na pitanje nije moguće promijeniti odgovor, a klikom na SLJEDEĆI otvara se novo pitanje. Na pitanje se nije moguće vratiti ako se preskoči u slučaju da se ne zna odmah točan odgovor.

Nakon odgovora na sva pitanje potrebno je kliknuti PREDAJ I ZAVRŠI. Test je moguće riješiti samo jednom s istim identitetom.

Rangiranje se vrši prema broju bodova i manjim utrošenim vremenom na rješavanje!

Službenu rang listu i popis 30 sudionika za drugi eliminacijski krug, 06. ožujka u 12.00 sati objavljujemo nakon razmatranja pristiglih primjedbi i prigovora, a najdulje u roku od 24 sata.

Preporučujemo vam da za vrijeme rješavanja testa isključite automatsko ažuriranje računala i osigurate kvalitetnu internetsku vezu te svakako riješite Probni test koji se nalazi također na poveznici Vrelo znanja.

UPUTE ZA RJEŠAVANJE ELIMINACIJSKOG TESTA PD’18

 

 

2 komentara

  1. Odgovori
    Toma Galić says:

    Poštovani, zanima me kada će se znati u koliko sati počinju ostale grupe.
    Unaprijed zahvaljujem,
    Toma Galić

Postavite komentar