1

Objavljujemo službeni odgovor CARNeta vezan uz provedbu eliminacijskog natjecanja Ponos domovine

Postovani,
CARNet je ucinio sve sto je mogao kako bi pruzio kvalitetnu tehnicku potporu odrzavanju natjecanja Ponos domovine. Ipak, zbog nedostataka adekvatnih resursa, doslo je do problema sa spajanjem na sustav Loomen te se zbog toga ispricavamo. Trenutno jos provjeravamo podatke koje smo prikupili tijekom dogadjanja kako bismo mogli utvrditi sto bismo trebali poboljsati u tehnickom smislu kako bismo mogli i dalje pruzati potporu istovremenom pristupu ovako velikog broja korisnika na sustav Loomen.

Bez obzira na nedostatak resursa, vjerujemo da bi drugacijim postavkama samog testa takodjer mogli znatno poboljsati kvalitetu njegovog provodjenja. Cesti problem na koji su nailazili ucenici je bio dugo ucitavanje pitanja, pa mnogi nisu uspjeli odgovoriti na sva pitanja u predvidjenom vremenu. Smatramo da bi se postavljanjem 3-5 pitanja na jednu stranicu znatno smanjilo vrijeme potrebno za ucitavanje pitanja. Takodjer, preporucujemo da se vrijeme od 15 minuta za rjesavanje produlji na barem 30 minuta, a idealno na jednu minutu po pitanju kako bi i ucenici s manjom brzinom pristupa uspjeli rijesiti sva pitanja.
Isto tako mogli bi koristiti Fault-tolerant mod prilikom rjesavanja testa sto omogucava ucitavanje svih pitanja prilikom pokretanja testa te predaju testa samo na kraju, a ako predaja ne uspije mogu se preuzeti odgovori u sifriranu datoteku i predati nastavniku e-mailom da je ucita u bazu.

Kako bi bilo onemoguceno prepisivanje izmedju ucenika, preporucujemo da se umjesto 40 istih pitanja za sve ucenike, test podesi na nacin da se nasumce bira 40 pitanja iz Vase baze pitanja.

Komentar ( 1 )

  1. Odgovori
    Poštovani učenici i profesori | Ponos domovine says:

    […] krugu testiranja Ponos domovine ’17! Nažalost, kao što se može pročitati i iz službenog odgovora CARNeta, udruga Ponos domovine kao organizator natjecanja na to nije mogla utjecati. Naime bilo je to […]

Postavite komentar