Još nema komentara

Približava se jubilarni 10. glazbeni festival Hrvatski pleter

Prvi glazbeni festival OSRH Hrvatski pleter održan je 29. svibnja 1995. godine u Jastrebarskom na inicijativu pripadnika Dočasničke škole Hrvatske vojske povodom Dana Oružanih snaga i tadašnjeg Dana državnosti.

Mjesto održavanja festivala ostalo je nepromijenjeno do 2000. godine kada je organiziran u Domu OSRH u Karlovcu. Uslijedila je stanka do 2010. godine kada je festival tri godine za redom ponovno organiziran u Karlovcu ali pod nazivom Glazbeni festival Hrvatski pleter. Ponovno nakon višegodišnje stanke  festival ove godine slavi jubilej jer se održava deseti puta i to 29. svibnja u KD “Vatroslav Lisinski” u Zagrebu. Pokretači i organizatori festivala su članovi udruge Ponos domovine koja uz festival godinama provodi i istoimeno srednjoškolsko natjecanje. Na dosad održanim festivalima nastupio je veliki broj poznatih estradnih izvođača, a skladba Croatio iz duše te ljubim koju je izveo Tomislav Bralić i klapa Bibinje 1997. godine postala je njegov zaštitni znak. No tijekom godina  festival je afirmirao i mnoge amaterske glazbenike koji su svoje emocije i sjećanja iz Domovinskog rata  pretočili u note. Tako smo uspjeli otrgnuti od zaborava mnoge skladbe nastale na prvim crtama bojišnice i koje su podizale moral hrvatskim braniteljima.  Zadovoljni smo što je s vremenom festival postao više od pukog  glazbenog događaja  i promocije uglazbljenih domoljubnih stihova već i događaj koji budi nacionalne osjećaje i ponos.

Postavite komentar

COCKPIT B50 Breitling Equipment regarding, breitling Seat b50 reproduction designer watches for rolex replica males are specially designed regarding aviators to complete all jobs, and they are generally furnished with numerous practical characteristics .